dimecres, 4 de febrer de 2015

Primera sortida preparatòria: Travessa del Colls

Ja tornem a ser-hi!
Així que per preparar el crèdit de síntesi d'enguany farem un parell de sortides pel nostre territori per tal de conèixe'l una mica més i entrenar de cara el juny.
La primera sortida la realitzarem el proper 12 de febrer i consistirà en una travessa integral de l'Espai dels Colls Miralpeix, ben a prop del nostre institut.

Inici a les 8 a l'institut.

Sortirem de l'institut i ens dirigirem cap a l'ermita de Sant Cristòfol, on creuarem la via per tal de realitzar l'anada per la part superior dels Colls.
El camí no és dur, però no té trams plans i va travessant petites pujades amb baixades fins a algun "fondo" interessant dels Colls. 
Travessarem una petita zona de vinyes que pràcticament no es veu d'enlloc i començarem un llarg flanqueig que ens portarà ben a prop de la Masia de Can Girona, ja a Sitges.En aquest punt iniciarem la pujada més dura del dia, són 500m de pujada dura i continuada que ens deixaran al punt més alt de l'excursió, el Castell de Miralpeix del segle XI, on actualment només en queden restes dels murs.


A partir d'aquí baixarem cap a l'urbanització de Can Girona i iniciarem el retorn. Per fer-ho utilitzarem una pista que travessa els colls ben a prop del mar. Tot i això la frondositat del bosc no ens permetrà veure'l sempre, fins que de nou tornem a està al costat de la Masia del Colls.


Ara si que ja baixarem pel camí que ens portarà enganxats a les roques cap al Far de Vilanova.

I de nou cap a l'institut.

Podeu consultar el track de la ruta a continuació:


També podeu trobar informació de l'espai natural dels Colls al següent enllaç.
http://www.collsmiralpeix.cat/

Si no teniu l'autorització la podeu descarregar aquí.

Bona caminada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada